Az egyik gyakori téli betegség a felfázás!
Leginkább  a nőket érinti, mivel a nőknek rövidebb a húgyvezetéke és ezáltal a baktériumok gyorsabban jutnak el a hólyagba és irritálják a nyálkahártyát.


Mivel a szervezetünk elég sokat fektet a testünk megfelel hőmérsékleten tartásával így az immunrendszerünk legyöngülhet és a szervezetünket támadó vírusoknak nagyobb esélye van problémát okozni .
a felfázás igen kellemetlen hisz gyakori vizelési ingert vált ki a szervezetünkben súlyosabb esetben sötétebb mivel vér is kerülhet a vizeletben valamint fájdalommal és csípő érzéssel is járhat.
A fájdalom akár az alhasra valamint a kismedencei szervekre is kihathat, ezért fokozottan figyeljünk az időjáráshoz megfelelő  öltözködésünkre valamint a kellő folyadék fogyasztásra.
Ha nem megfelelően kezelik, a hólyaghurut sajnos könnyen visszatérővé válhat
Az orvosok a leggyakrabban antibiotikumot írnak fel a hólyaghurut kezelésére. A természetes gyógymódok azonban többnyire hatékonyabbak, mint az antibiotikumok. Talán merész ez az állítás, de igaz: kutatások bizonyítják, hogy az antibiotikum-kezelés inkább elősegíti a visszatérő hólyaghurut kialakulását azzal, hogy megzavarja a hüvely flóráját, és támogatja az antibiotikumnak ellenálló E. coli elszaporodását. Az antibiotikum ugyanis általában tönkreteszi a húgycső külső felét borító és védő baktériumpajzs működését.
Mi is a megoldás valójában?
Egyszerű!
A fokhagyma természetes antibiotikus hatása miatt, propolisz a kiváló vírus-gomba -baktériumölő hatása, polarizált fény zöld valamint kék fénye és vízhajtóként a petrezselyem.
gyógyhatásáról híres polarizált fény  bizonyult a leghatékonyabbnak a hólyaghurut kezelésére. Különösen a zöld fénye ami baktériumölő hatásáról híres E. coli baktérium ellen is hatásos, emellett érdemes a propoliszt és megnövelt aszkorbinsav ( c-vitamin) fogyasztása is.
Hatásosnak bizonyult a cickafarok, csipkebogyó, hibiszkuszvirág, tőzegáfonya, gyermekláncfű, csalán teaként elfogyasztva ( persze ne mindet egyszerre ).
ülőfürdőként: zsúrlófű valamimt a kamilla javallott.