Mire jó a közönséges Levendula?

 

Mint természet gyógyász számomra az egyik legfontosabb a gyógyászat. Nagyon sok esetben lehet használni. Hisz nem véletlenül az ALVEO egyik legfontosabb alkotó eleme a többi 26 gyógynövény kíséretében!

A levendula olajat kisbabáknál is biztonsággal lehet használni, az elme lecsillapítására, a lelki egyensúly megteremtésére valamint a jó közérzetet biztosít. Csökkenti a vérnyomást mivel az ösztönzi a sejtek fejlődését és csillapítja az elménket. Az egyik legsűrűbben előforduló egészségügyi problémára is megoldást jelent ami nem más mint a reumatikus fájdalmak, valamint az idegzsába kezelésében akár fürdővízbe téve vagy masszírozással is elérhető.

a meghűlés kezelésében is bizonyított a kiváló tulajdonsága citromfű-kakukkfű keverékével.Gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, sebgyógyító valamint lazító és viszketést csillapító tulajdonsággal is bír a 100% levendula olaj.

Teakeverékét idegerősítő, nyugtatóként használják. Ismert a görcsoldó, fejfájást-csillapító hatása is!

Nagy segítséget nyújt az Asztmás betegeknél főleg ha idegi alapon alakult ki a betegség. Csillapítja a torokfájást, gége és mandula gyulladást, élénkíti az immunrendszert.Emellett megnyugtatja a gyulladásban lévő bőrfelületet valamint pikkelysömör kezelésére is javallott. Nem könnyű felsorolni mi mindenre jó a közönséges levendula így egy kis töredékéről adtam megvilágítást mindazok számára kik szeretnek egészségesen élni mellékhatások nélkül.

 

„ Ha álmunkban levendula illatot érzünk , egy kedves élmény emlékét idézzük fel” Gyula Álmos könyvéből