Íme, a tavaszi fáradtság 8 legbiztosabb ellenszere!

 

Sokszor az orrunk előttvan a megoldás és mégsem látjuk.

 

 

1. Folyadékpótlás

A megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása az év minden szakaszában rendkívül fontos. Tavasszal nem gond, ha az ajánlott 2-2,5 liter folyadéknál kicsivel többet iszol. Segít megszabadulni a tél során felgyülemlett méreganyagoktól.

2.Tisztítókúra

Érdemes a tavaszt egy salaktalanító, tisztító kúrával kezdened. Nem szükséges komoly léböjtbe kezdened, de három napot azért mindenképpen szánj rá. Ha sikerül száműznöd a felhalmozódott salakanyagokat, tested felfrissül, elmúlik a krónikus fáradtság.
 
3. C-vitamin

A tavaszi fáradtság hátterében elsősorban a vitaminhiány áll. Az immunerősítő, sejtvédő C-vitaminnal felturbózhatod szervezetedet és gyorsan megszabadulhatsz a kimerültségtől. Tabletták helyett szavazz a gyümölcsökre, zöldségekre!

4. Napfény

A sötét tél során tested D-vitamin raktárai kimerülhettek, érdemes tehát az első napsugarak láttán kimerészkedned a szabadba. A D-vitamin jellegzetessége ugyanis, hogy kialakulásához napsugárra van szükség.

5. Mozdulj ki!

Talán a tavasz első heteiben fáradtabbnak érzed magad, mint a hosszú tél során bármikor, ám érdemes erőt venned magadon. Egy-egy hétvégi kirándulás, a szabadban töltött idő segít abban, hogy újra formába lendülj.

6. Reggeli

Az év minden napján fontos, hogy reggelizz, de tavasszal, amikor a fáradtság erőt vesz rajtad, talán még lényegesebb. Ha szervezeted nem kap lendületet a nap kezdetén, értelemszerűen nehezebben látod el feladataidat, kimerült leszel.

7. Jóga

Tulajdonképpen bármilyen rendszeresen végzett mozgásforma segít megszabadulni a tavaszi fáradtságtól. A jóga azért különösen szerencsés választás, mert nem csak testileg, de lelkileg is segít felkészülni az új évszakra.

8. Szauna

A szauna erősíti az immunrendszert és felpezsdíti a vérkeringést. Beindítja a test méregtelenítő folyamatait, így segít megszabadulni a tavaszi fáradságtól. Ha a hagyományos finn szauna túl meleg neked, próbálkozz az infraszaunával.

 

Hivatkozás:http://www.femina.hu/egeszseg/ime_a_tavaszi_faradtsag_8_legbiztosabb_ellenszere?img=7&code=0000135596ucp2#kepgaleria