A stevia külföldön már régóta alkalmazott édesítőszer. Hazánkban még csak most kezd igazán elterjedni. A stevia por és csepp formájában is kapható, ezek akár háromszázszor is édesebbek lehetnek a cukornál!

A stervia természetes cukorpótló. Egészségesebb az eddigi cukorpótlók akármelyikénél, mivel nem tartalmaz kalóriát! Az egészségre kifejezetten jó hatással van! A cukorbetegek is nyugodtan fogyaszthatják, mivel nem növeli meg a vércukorszintet! A cukor fogyasztással ellentétben, a stevia mellett döntőknek nem kell a fogszuvasodástól sem tartaniuk. Segíthet a magas vérnyomás leküzdésében, a koleszterin szinten tartásában, az anyagcsere működésre is jó hatásai vannak, de az allergiás betegek esetében is pozitív változásokról számoltak be.

A stevia használatát már sok nagy iparágban elkezdték. Az üdítőgyártáshoz, a joghurt és más édességek előállításához is felhasználják már a külföldi országokban.

Ezt a növényt nem csak cukorpótlóként használják. Az egészségre való jó hatásai miatt, már több száz évvel ezelőtt használták a guarani indiánok a gyorsabb sebgyógyításhoz! Csak úgy mint az aloe esetében, a stevia levélből nyert folyadékkal kezelték a sebeket, ennek köszönhetően a gyógyulás gyorsabb volt.

A steviát használják gyógyszerek és kozmetikai szerek elállításához is! Jó hatással van a bőrproblémák esetében, ezért számtalan krémben és bőrápoló készítményben megtalálható.

A stevia kívülről-belülről jót tesz a szervezetnek! Mivel por és csepp formájában is kapható ez az édesítőszer, mindenki kiválaszthatja a számára megfelelőt! Ez a természetes édesítő A stevia a természetes cukorpótló szer nem csak a folyadékok édesítéséhez alkalmas, nyugodtan használható sütéshez-főzéshez is! Mivel magas a hőtűrése, nem veszít édes ízéből a sütés-főzés során sem!

Ha szeretnénk egészségesen édesíteni ételeinket-italainkat, mindenképpen érdemes kipróbálni a steviát! Mivel ez az édesítőszer háromszázszor édesebb a cukornál, sokkal kisebb mennyiséget kell belőle használni. Érdemes kísérletezni vele és kitapasztalni, hogy mekkora mennyiségre van szükség belőle ahhoz, hogy elérjük a kívánt ízt!

A stevia segít az egészség megőrzésében, többek között a vércukorszint stabilizálásában. Ezért a cukorbetegség megelőzésére törekvők számára és a betegségtől szenvedőknek is nagyon ajánlott a fogyasztása! Tegyünk egy lépést az egészséges életmód felé és próbáljuk ki ezt a természetes édesítőszert!