A mozgáshiány!

A fizikai aktivitás mértéke és az érelmeszesedés között is van összefüggés. A fizikailag aktív középkorú férfiak a koszorúsér betegségekkel szemben is védettebbek, mint a fizikailag kevésbé igénybe vett társaik.

A fizikai munka és a sportkedvező hatása több mechanizmuson juthat érvényben. Első sorban javul a szív vérellátása, mivel a szív kis erei is kitágulnak, és az egész szív az így megnyíló úgynevezett kollaterálisokon át több vérhez jut.

 

A mozgásszegény életmód nagyon sok kárt tesz a szervezetünkben nem csak a szív és érrendszer, de igen gyakori a túlzott súlygyarapodás is. Ennek tükrében számos betegség megbetegedés éri szervezetünket. A megfelelő testmozgással visszanyerhetjük napi aktivitásunk és nem utolsó sorban egy egészségesebb és kiegyensúlyozottabb életet!

Mozdítsd ki családod és tégy az ő egészségükért is! Hisz a családi kirándulások egy kis labdajáték ..... rengeteg élményt szereznek gyermekeink számára. Ugyan akkor erősödik a szervezetük.A rendszeres testmozgás segíti a feszültségek levezetését, növeli a tüdő kapacitását, az ízületekre is jó hatással van és számtalan dolgot lehetne itt felsorolni!

Tehát a testmozgás egy nélkülözhetetlen dolog ahhoz , hogy egészségesek maradjunk!