A VÍRUSOK AMIK MEGKESERÍTHETIK A MINDENNAPJAINK!

A hűvösebb idő beköszöntével egyre gyakrabban fújjuk az orrunkat, tüsszentünk, és a torkunk is sűrűbben fáj.

KI A FELELŐS EZEKÉRT A TÜNETEKÉRT? A leggyakrabban vírusok, például a torokgyulladások több mint 85%-ának is ilyen kórokozók állnak a hátterében. Ezt azért fontos tudnunk, mivel máshogy kell kezelnünk egy vírusos vagy adott esetben egy bakteriális eredetű fertőzést.

 

A bakteriális és a virális fertőzéseket sokszor elsőre nehéz megkülönböztetni egymástól, hiszen több minden közös bennük.

A fertőzés módját tekintve mindkettő terjedhet cseppfertőzés útján, például köhögéssel és tüsszentéssel.Mindemellett a bakteriális és a vírusos eredetű fertőzések is lehetnek enyhe, közepes vagy akár súlyos lefolyásúak. Jelenleg a leghatásosabb természetes antibiotikum a propolisz!

Hippokratész, a modern medicina atyja a gyulladások és fekélyek mind belső, mind külső kezelésére alkalmas szerként írta le.

A nem megfelelő öltözékkel nagymértékben hozzájárulhatunk a fertőzések kialakulásához!

A szél a nyak hátsó részén lévő úgynevezett szél pontokon keresztül képes gyorsan a test belsejébe hatolni. A kínai gondolkodás szerint a széllel érkezik a „Külső Gonosz”, ami megtámadhatja az embert. A nyugati gondolkodás szerint ez megfelelhet a légúti betegségeket okozó baktériumoknak és vírusoknak, amelyek terjedésének egyébként is kedvez ez az időjárás. A szél típusú betegségek elleni védekezést a szél pontok, azaz a tarkó szél elleni védelme jelenti.Az őszi időben a vesénkre is különösen oda kell figyelnünk, mert megfázása gyakran szinte észrevétlenül következik be.

A három veszélyeztetett forrás pontja:
- A talp közepe, ahonnan a veséhez tartozó energiacsatorna indul.

- A derékon hátul, nagyjából a legalsó bordák alatt lévő 5 olyan akupunktúrás pont, ami közvetlenül a vesékhez vezet.
- A köldök alatt 4 ujjnyira található pont.

Fokozottan figyeljünk arra, hogy a kritikus pontokat öltözékünkkel takarjuk! 

Fokozott deréktáji megfázás későbbiek során komollyá válhat valamint a hölgyek sűrű felfázást követően akár meddővé válhat. Gondoljunk első sorban a prevencióra és fokozottan ügyeljünk minél több természet által felkínált " kincseket " fogyasztani.