Sztetoszkóp 

Angina Pectoris

Az egész emberi szervezetet számtalan ér szövi át. Úgy képzeljük el őket, mint az autópályákat, amelyek nélkülözhetetlen anyagokat szállítanak a szövetekhez és fordítva, eltávolítja a felesleges anyagokat olyan helyre, ahol fel lesznek dolgozva.A folyamatos közlekedés biztosítása a szív feladata. 1 perc alatt mintegy 5 liter vért kell átpumpálnia.

Mindeközben soha nem pihen!  

 

De sajnos előfordulhat az is, hogy a megfelelő karbantartás hiányában ez idő előtt leállhat.
Az egészséges ember érhálózata simák és egyenesek. Többnyire azonban a helytelen életmód következtében nagymértékben károsodhatnak.

A nagy erek falai a fa kérgéhez hasonlóan nézhet ki. Az erekben zsír rakódik le, főleg koleszterin. Ezt nagymértékben befolyásolja a vér megnövekedett zsírtartalma.
Amennyiben az erek beszűkülnek és nem tudják biztosítani az optimális vérmennyiség átömlését, ez miatt a szív oxigénellátása nem megfelelő. Ezt nevezzük: szív isémiás betegségnek .
Amennyiben romlik az állapot valamint fájdalmakkal társul akkor beszélünk Angina Pectoris-ról.
Az Angina azt jelent, hogy valami szűkül,szorít,fojtogat.
Tünetei:
A mellkas elülső részének meghatározhatatlan szorító vagy égető fájdalmával, leggyakrabban a szegycsont mögött. Érinti gyakran a ball vállat és kezet, valamint a lapockák közét a nyakon át az állkapocs csontot, és a felső has tájékot. Ezeket a fájdalmakat anginális fájdalmaknak vagy is sztenokardiának nevezzük.
Ezeket a tüneteket főként fizikai megterhelés esetén érezhetjük, legtöbbjük csak néhány percig tart.
Az angina pectoris felismerésével és időbeni kezelésével nagymértékben elkerülhetjük az infarktust.

Ezen probléma elkerülése végett ajánljuk az Artic Sea Omega 3 kapszula szedését.